Detox

Detox

Detox

Van een streng dieet om je lichaam te ontgiften tot een zevendaagse sapkuur: er zijn diverse bedrijven die prediken regelmatig je lichaam op deze wijze te detoxen.
Bij 7 Day Recharge geloven we echter niet in ingrijpende diëten zoals detox pleisters, strenge sapkuren, het slikken van watjes, vasten of –erger nog- jezelf volledig uithongeren. Wij staan juist voor het natuurlijk ontgiften van je lichaam en geest. De ‘detox’ van 7 Day Recharge is een effectief middel om weer balans in je leven te creëren, zowel fysiek als mentaal. Je doorbreekt niet alleen je dagelijkse patronen maar gaat ook voedingsmiddelen eten, dan wel ontdekken, die je meer energie geven.

 

Ik doe graag mee met 7 Day Recharge en leer gezonder eten

Het idee achter de 7 Day Recharge is dat je bewust je voedingspatroon gaat ‘opschonen’. Je gaat dus niet aan de slag met allerlei supplementen of andere quick-fixes die slechts tijdelijk resultaat geven, maar leert op kritische wijze kijken naar je huidige voedingspatroon. Deze veranderingen kun je stap voor stap in je dagelijks leven integreren, zodat je op korte en lange termijn resultaat behaalt.

Wil jij gezonder eten? Het is eigenlijk heel simpel: eet echt eten. Wij verstaan hieronder voeding welke geen e-nummers of onnatuurlijke smaakversterkers bevatten.

Tijdens je Recharge eet je lichter en schoner dan anders. Je eet producten die dichter bij de natuur staan, waardoor je een hogere dosis voedingstoffen binnen krijgt. Veganisme is hier een sterk voorbeeld van. Veganisme is een levensstijl waarbij dierlijke producten worden vermeden, zoals melk en eieren. Veganistische voedingsmiddelen zijn ‘puur’ en geven je lichaam energie en helpen bij essentiële processen als celvernieuwing en de afvoer van afvalstoffen. Om deze reden hebben wij er bewust voor gekozen om tijdens de Recharge een veganistisch eetpatroon aan te houden. Verder laten we bewerkte voedingsmiddelen, chemische voedingstoffen, zoals smaakversterkers en (mogelijke) allergenen, zoveel mogelijk staan.

De meest gehoorde  effecten van de Recharge?
Je komt meer in balans, krijgt meer energie, een mooiere huid. Je krijgt een verbeterd smaak- en reukvermogen, gaat minder transpireren en je stoelgang verbetert.

Ook tarwe is een product dat in de loop der jaren zo is doorontwikkeld dat het niet meer het pure product is wat vroeger bij je grootmoeder op tafel stond.

Het is dan ook geen verrassing dat tarwegluten tegenwoordig bij veel mensen zorgen voor gezondheidsproblemen. Een tijdje geen granen eten die gluten bevatten kan een groot verschil maken in hoe fit en gezond je je voelt.
Daarom laten we ons ‘bammetje’ met (pinda)kaas tijdens de Recharge staan. In plaats daarvan eten we vooral voedingstoffen die je lichaam echt voeden, reinigen en op een natuurlijke manier ontgiften.

Het grootste voordeel van een natuurlijke detox is dat je gaat merken welke invloed voeding heeft op je lichaam en geest. Niet alleen je leefstijl maar ook je voeding kan namelijk een grote bron van stress zijn. Als je een lange periode veel ongezonde producten eet, loop je het risico dat afvalstoffen zich in je lichaam ophopen. Je lichaam raakt letterlijk overbelast en is niet in staat om deze afvalstoffen goed af te voeren.

Als er te veel afval in je systeem achterblijft, kan dat leiden tot een enorme diversiteit aan klachten. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, hoofdpijn, futloosheid, stemmingswisselingen, een opgeblazen gevoel, huidklachten, toe- of afname in gewicht en spijsverteringsproblemen. Met behulp van de Recharge breng je deze problemen in kaart en leer je wat voor positieve effecten gezonde voeding met zich meebrengt.

 

DDaarnaast word je minder verslavingsgevoelig (voor bijvoorbeeld koffie, suiker, chocola en alcohol), omdat je bloedsuikerspiegel en energieniveau beter worden gereguleerd. Ook slaap je beter en kun je niet alleen beter met stressvolle situaties omgaan, maar ervaar je ook daadwerkelijk minder stress. Kortom, je zit lekkerder in je vel. Leuke bijkomstigheid is dat veel mensen ook nog strakker in hun vel gaan zitten. Gemiddeld verliest men tijdens de 7 Day Recharge zo’n 2,5(!) kilo. De kans is dan ook groot dat je na de Recharge bewust en gezond blijft eten. Simpelweg omdat je ervaart wat voor positief effect het heeft op je leven.

Meer lezen? Je vindt op onze website meer over veganisme, ons 7 Day Recharge voedingsschema en tips over hoe je voedingspatroon veranderen mogelijk is.

Wil jij ook binnen 7 dagen

gezonder leren eten

en meer energie in je leven?

 

Ik ben klaar om de uitdaging aan te gaan

Recharge_energie