Health Week

Vitaliteit op de werkvloer

 Gezondheidsmanagement is geen luxe, maar noodzaak. Bij de meeste bedrijven speelt niet langer de vraag of ze wat aan gezondheidsmanagement moeten doen, maar hoe ze dat willen doen. Een goede ontwikkeling, maar waar begin je? Waarom is investeren in vitaliteit van medewerkers zo belangrijk en hoe pak je dit aan?

7 Day Recharge neemt dit werk uit handen. Van inspirerende Health Weeks tot complete jaarplanning. Samen werken aan vitaliteit betekent winst voor alle partijen. De gezondheid van werknemers is het belangrijkste in een bedrijf. Gezonde werknemers werken efficiënter en effectiever. Ze bruisen van energie, zijn fysiek fit, zitten lekker in hun vel en zijn mentaal weerbaar. Dit draagt bij aan minder ziekteverzuim en hogere productiviteit.

EnecoDe cijfers op een rij:

33% van de werknemers heeft last van hoge werkdruk
14% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft last van burn-out verschijnselen: bijna 1 miljoen mensen
5% komt uiteindelijk thuis ziek thuis op de bank terecht (gemiddelde 200 dagen)
28 jaar – gemiddelde burn-out leeftijd
〉 Van een burn-out herstel je nooit meer volledig
〉 De kosten van een zieke werknemer liggen gemiddeld rond de €250,- per dag
〉 De gemiddelde kosten m.b.t. burnout van een hoger opgeleide rond de € 90.000,-
NB: De kosten qua verminderde prestatie voorafgaand aan uitval door stressklachten liggen zelfs 2X zo hoog

 

 

Nadruk op vitaliteit verhoogt performance

en verlaagd verzuim

Neem direct contact op:

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Naam van de organisatie


Bericht

Onze aanpak

Inmiddels heeft de Recharge een kleine 10.000 mensen geholpen naar een energieker leven. Waaronder diverse teams van bedrijven als Google, Youtube, RTL en KWF. Gemiddeld doet daarvan 20 tot 50% van de werknemers mee aan het programma. Daarbovenop bereiken we  in totaal 100% van het bedrijf door onze universele aanpak.

Analyse

Aan de hand van een eerste inventarisatie wordt besproken waar de grootste kansen liggen om structurele veranderingen door te voeren. Het doel is altijd het verhogen van de vitaliteit en het verlagen van het ziekteverzuim. Liefst gebaseerd op een verhoogd persoonlijk leiderschap en gevoel van verantwoordelijkheid van uw collega’s.

Activatie

Wij geloven in een positieve aanpak. Het is vaak effectiever een challenge te omarmen dan een waarschuwing na te leven. Trainen voor een wedstrijd werkt veel meer motiverend dan afvallen vanwege een paar overtollige kilo’s. Ons Recharge-programma vormt dan ook een interactieve gezondheidsweek die voor iedereen toegankelijk is, teams verbindt en zorgt voor een eerste stap richting het genoemde doel van hogere vitaliteit op de werkvloer. Ook als werknemers niet meedoen worden ze toch betrokken middels onze experiences. Hiermee voorkom je passief-negatief gedrag en maximaal effect.

Verdieping

Op basis van de analyses die op de achtergrond van het Recharge-programma worden gedraaid ontstaat een duidelijk beeld van de (mogelijke) behoefte aan verdiepingsprogramma’s. Zijn er deelnemers/ groepen die gebaat zijn bij extra ondersteuning (bijv. work/life balance coaching of leren omgaan met werkdruk), dan creëeren we op maat gemaakte programma’s. Dit kan in de vorm van teambuildingsdagen tot volledige coachingstrajecten.

Herhaling

Vitaliteit ontstaat niet van de een op de andere dag. Dat is een ongoing proces. Bovendien kan/ wil niet iedereen een eerste keer meedoen. Middels nieuwe programma’s en uitdagingen houden we vitaliteit op de kaart.

Reviews en resultaten

Na deelname aan de Recharge rapporteren deelnemers dat*:

 Er minder stress wordt ervaren
 Ze zich gezonder voelen en lekkerder in hun vel zitten
Afgevallen zijn
Ze zich beter kunnen concentreren
Effectiever werken
Een positievere instelling hebben ontwikkeld

Benieuwd naar meer resultaten? Lees ze hier.

* resultaten en ervaringen kunnen verschillen per deelnemer.

Waarom Rechargen met het bedrijf?

Waarom Rechargen

Recharge @ Yoursurprise.nl

Henk Witteveen van Earth Water over de Recharge

Recharge bij Google